Home
donderdag 28 september 2023

Welkom op "Verzameling in beeld". Op deze site worden op gestructureerde wijze catalogi weergegeven van een aantal verzamelthema's die met name ons nostalgisch gevoel aanspreken. We hopen hiermee mensen te kunnen informeren, stimuleren en enthousiasmeren voor ons erfgoed en de verzamelhobby. U kunt de catalogus raadplegen via het menu aan de rechterkant en gebruik vooral ook het zoekveld voor het zoeken op keywords in de 10.000-den items. Het is mogelijk om zelf een verzameling toe te laten voegen. Stuur hiervoor een bericht aan de Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken . Zoekt u een item en kunt u het niet vinden? Laat het ons weten, wij helpen u graag, er zijn diverse verzamelaars en handelaren betrokken bij deze site.

Dierplaten van Pfurtscheller
Geschreven door Tom Mensink   
vrijdag 29 april 2011

De serie Dierkundige wandplaten van Prof. Dr. Paul Pfurtscheller's is toegevoegd aan de site. Deze bijzondere en polulaire zoologische serie is oorspronkelijk in Oostenrijk uitgegeven vanaf 1902, maar is overgenomen door de Nederlandse uitgever Martinus Nijhof die hem in Nederland heeft verspreid. SNE-MN-DW-11.jpg

Spring direct naar de serie door op de afbeelding te klikken.

Laatst geupdate op ( zondag 31 januari 2016 )
 
Verzamelingen straatmeubilair uitgebreid
Geschreven door Tom Mensink   
maandag 27 december 2010

De verzamelingen Straatmeubilair Brievenbussen is compleet gemaakt met ontbrekende foto's. De items zijn standaard (chrono)logisch geplaatst.

Tevens zijn verzamelingen Straatmeubilair Diversen en Postbestellersemblemen toegevoegd.

Dit alles dankzij de input van beheerder Jeroen Beerens die diverse nieuwe prachtige foto's en teksten heeft samengesteld. Zie voor Jeroen's eigen verhaal ook de nieuwe Verzamelaars rubriek in het menu.

Laatst geupdate op ( zaterdag 01 januari 2011 )
 
Serie dierenplaten van P. Out
Geschreven door Tom Mensink   
vrijdag 19 november 2010

De prachtige serie met schoolplaten van de uitgever P. Out is uitgebreid met SNE-PO-[DI]-01.jpgveel foto's van Henk Bast. Deze dierenplaten zijn erg oud gezien de oude benamingen van de afgebeelde dieren. (Rond 1900 of zelfs nog eerder?) De benamingen zijn overigens in 5 talen opgesteld, dus de beoogde afzetmarkt is duidelijk breder dan alleen Nederland geweest.

Spring direct naar de serie door op de afbeelding te klikken.

Laatst geupdate op ( zondag 31 januari 2016 )
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 55 - 57 van 57
Verzamelingen
Uitgebreid zoeken