Home arrow Nieuws arrow Verzameling - Schoolplaten arrow Foto bewerking
maandag 20 maart 2023
Foto bewerking Afdrukken
Geschreven door Tom Mensink   
zondag 04 augustus 2013

De foto's op deze website zijn afkomstig van vele bronnen: handelaren, internet, verzamelaars, etc. De kwaliteit van de foto's is erg wisselend. Vaak zijn foto's vervormd, waarbij een van de kanten breder is dan de ander. Soms zijn de foto's geroteerd of zijn ze schuin gefotografeerd. Dit geeft binnen een reeks andere foto's een rommelig beeld.

Er kan echter veel worden gecorrigeerd met een fotobewerkingsprogramma. Belangrijk hierbij is dat de foto scherp is. Dat is nog iets anders dan een hoge resolutie: een foto kan mooi scherp zijn, met toch een lage resolutie. Omgekeerd hebben we aan een vage foto in hoge resolutie niet veel. Verder is het belangrijk dat het gehele object in beeld is, anders ontstaat er na het in perspectief brengen het effect dat de punten van het object lijken te zijn afgeknipt.

Hieronder een voorbeeld wat er gedaan kan worden met een scherpe foto waarin de plaat geheel zichtbaar is, om hem rechthoekig en frontaal in beeld te krijgen.

Er zijn inmiddels reeds 100-den foto's op deze site gecorrigeerd en er zullen er nog 100-den worden bewerkt in de komende tijd. Noot: Om nieuwe foto's te zien van series die u al eerder heeft bezocht is het soms noodzakelijk de browser cache te schonen (of voor een enkele pagina op F5 drukken). Veel kijkplezier.

Foto bewerking - voor.jpg Foto bewerking - voor.jpg

   Originele foto

   Na bewerking

Laatst geupdate op ( zondag 11 augustus 2013 )
 
< Vorige   Volgende >
Verzamelingen
Uitgebreid zoeken