Home
zondag 29 november 2020

Welkom op "Verzameling in beeld". Op deze site worden op gestructureerde wijze catalogi weergegeven van een aantal verzamelthema's die met name ons nostalgisch gevoel aanspreken. We hopen hiermee mensen te kunnen informeren, stimuleren en enthousiasmeren voor ons erfgoed en de verzamelhobby. U kunt de catalogus raadplegen via het menu aan de rechterkant en gebruik vooral ook het zoekveld voor het zoeken op keywords in de 10.000-den items. Het is mogelijk om zelf een verzameling toe te laten voegen. Stuur hiervoor een bericht aan de Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
Palestina in woord en beeld Afdrukken E-mail
Geschreven door Tom Mensink   
dinsdag 20 november 2012

Om de prachtige kleuren van Palestina in de verschillende seizoenen te kunnen vangen, gunde uitgever J.B. Wolters de lokale schilder L. Blum de opdracht voor deze mooie serie schoolplaten.

De auteurs van de serie zijn C. Wessels S.J., Dr. A. van Deursen en G. Meima. Er waren in die tijd dat de platen werden uitgegeven, 1927, verschillen in de uitgaven voor Rooms-Katholieke scholen en voor protestante scholen. Wessels verzorgde de handleidingen voor de Rooms-Katholieke scholen, van Deursen en Meima die voor de protestantse scholen. De heren zijn 11 platen overeengekomen die geschikt waren voor beide godsdienstige stromingen en een 12e plaat specifiek voor een van beiden. Bij Wessels betrof de 12e plaat "De Basiliek van het H. Graf te Jerusalem", en bij van Deursen en Meima was dit "Joodsche Kolonie Kinnereth".

De meeste foto's zijn van De Kantlijn in Bredevoort, waar deze platen ook te koop zijn.

Klik op de afbeelding hieronder voor de complete serie.

SNE-JW-PW.jpg
Laatst geupdate op ( vrijdag 30 november 2012 )
 
< Vorige   Volgende >
Verzamelingen
Uitgebreid zoeken

Syndicate
Verzameling in beeld