Home arrow Nieuws arrow Verzameling - Schoolplaten arrow Drie maal bijbelse schoolplaten
maandag 20 maart 2023
Drie maal bijbelse schoolplaten Afdrukken
Geschreven door Tom Mensink   
dinsdag 27 december 2011

Een van de grote thema's van schoolplaten is het godsdienstig onderwijs. Verschillende uitgevers hebben verschillende bijbelse series uitgebracht. Vaak waren dat uitgevers gespecialiseerd in bijbelse publicaties, maar ook uitgevers met breder aanbod aan thema's, bijvoorbeeld Malmberg, gaven bijbelse series uit.

Aan de catalogus zijn onderstaande bijbelse series toegevoegd. Het betreft in alle gevallen zeldzame tot zeer zeldzame platen:

  • Van uitgever J.H. Kok uit Kampen zijn twee series toegevoegd/compleet gemaakt met foto's van Piet Amweg, via deze weg nogmaals hartelijk dank. Dit betreft abstracte platen, waarschijnlijk gericht op de onderbouw.
  • Van Leermiddelenhandel L.M.J. Brock uit Nijmegen een serie bijbelse platen met o.a. een afbeelding van de Arc van het Verbond, niet vaak afgebeeld. Hartelijk dank aan Janneke Verrips voor de foto's. Janneke biedt deze platen ook te koop aan.
  • Van uitgever Malmberg een serie schoolplaten over de Vaderlandse Heiligen. De foto's zijn afkomstig van Hans Groot, van basisschool Binnenmeer in Uitgeest. Overigens staat er op de platen zelf "Uitgave O.N.H. Oude Ebbingestraat 84a Groningen", maar ze zijn ook opgenomen in de fondskataloog van Malmberg. Wellicht heeft Malmberg de serie overgenomen van O.N.H.?
SNE-JH-[BI2].jpg SNE-BR-BO.jpg  SNE-MA-OV.jpg

J.H. Kok bijbelse platen in 2 series 

Leermiddelenhandel L.M.J. Brock

 Malmberg/O.N.H

Laatst geupdate op ( zaterdag 11 juli 2015 )
 
< Vorige   Volgende >
Verzamelingen
Uitgebreid zoeken